Devon rex kissa

Devon rex

Devon rexien kantaisä Kirlee syntyi Devonshiren maakunnassa Englannissa 1960 maatiaiskissan pentueeseen. Devon rexin kiharan karvan aiheuttaja on eri mutaatio kuin Cornish rexin. Devon rexin jalostuksessa on käytetty mm. brittiläistä lyhytkarvaa, burmaa ja persialaista.

Ensimmäinen devon rex tuli Suomeen 1971 Ruotsista, mutta rodun kasvatus alkoi vasta 1990-luvulla. Devon rexeillä on pieni aktiivinen harrastajakuntansa ja pentuja on lähes aina saatavilla.

Lepakkokorvineen, ilmeikkäine menninkäisnaamoineen ja kiharine karvoineen nämä kissat ovat viehättävällä tavalla erikoisen näköisiä. Devon rexit eivät hätkähdytä rotua tuntemattomia ainoastaan ulkonäöllään vaan myös hyvin hennolla ja lintumaisella äänellään.

LUONNE

Vilkas, ystävällinen, sosiaalinen

PAINO

3-5 kg

OLEMUS

Vartalo on kiinteä ja lihaksikas, rintakehä leveä. Etujalkojen asento antaa länkisäärisen vaikutelman. Kävelytyyli hieman keinuva. Häntä pitkä, ohut ja kapeneva

PÄÄ

Pää on lyhyt ja kiilamainen, täyteläiset posket, korostuneet viiksityynyt ja selvä otsapenger. Korva suuret, tyvestä leveät ja alas sijoittuneet. Silmät suuret, soikeat ja kaukana toisistaan.

TURKKI

Laineikas tai kihara turkki on pääosin pohjavillaa, mutta joukossa jonkin verran välikarvaa, mistä syystä turkki on aavistuksen karheampi kuin cornish rexillä. Myös viikset ja kulmakarvat kiharat.

VÄRI

Kaikki värit ja kuviot sallittu. Näyttelyissä yhdeksän väriryhmää.


Rotumääritelmä ja väriryhmät

FIFe TICA WCF CFA


Devon rex kissa makoilee lattialla cornish rex kissa näyttää kieltä