cornish rex kissa

Cornish rex

Cornish rexien kantaisä Kallibunker syntyi Cornwallissa Englannissa 1950 maatiaiskissan pentueeseen. Kallibunker koeristeytettiin emonsa kanssa, jolloin huomattiin, että kihara turkki periytyy väistyvästi. Cornish rexien jalostukseen käytettiin alkuaikoina mm. brittiläistä lyhytkarvaa ja siamilaista.

Ensimmäiset cornish rexit tulivat Suomeen 1967 Tanskasta ja Englannista, ja rodun kasvatus alkoi heti seuraavana vuonna. Cornish rexejä kasvatetaan Suomessa aktiivisesti, ja pentuja on hyvin saatavilla.

LUONNE

Vilkas, huomionkipeä, huumorintajuinen

PAINO

2,5-4,5 kg

OLEMUS

Keskikokoinen, hoikka ja elegantti kissa, jonka vartalo on keskipitkä, siro ja lihaksikas. Suorat jalat antavat vaikutelman korkeajalkaisuudesta. Ohut, pitkä ja piiskamainen häntä.

PÄÄ

Pää on hieman leveyttään pitempi kaventuen kuonosta poskipäihin. Suora profiili. Päälaki litteä, korvat korkealla päälaella. Suuret korvat ovat tyvestä leveät kärjistä hieman pyöristyneet. Silmät keskikokoiset hieman ylöspäin kaartuvat, ovaalin malliset.

TURKKI

Laineikas, vartalonmyötäinen ja pehmeä turkki. Väli- ja päällyskarva puuttuu. Myös viikset ja kulmakarvat kiharat.

VÄRI

Kaikki värit ja kuviot on sallittu. Näyttelyissä yhdeksän väriryhmää.


Rotumääritelmä ja väriryhmät

FIFe TICA WCF CFA


cornish_rex_kissa_kissanayttelyssä cornish rex kissa näyttää kieltä valkoinen cornish rex kissa nukkuu sängyllä cornish rex kissa leikkii